Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal: Τί προμηνύεται;

Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal

Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal: Τί προμηνύεται;

Ιατρικά στη Wall Street Journal

Η Wall Street Journal απευθύνεται στην παγκόσμια χρηματο-οικονομική και επενδυτική elite. Δεν είναι ούτε ιατρική εφημερίδα, ούτε περιοδικό υγιείας και ευεξίας. Ο τίτλος του άρθρου που παρουσιάστηκε απροσδόκητα στις 14 Δεκ. 2015 από την Shirley Wang είναι: “Επιστήμονες μελετούν κατά πόσο η υπερθερμία κάνει τη χημειοθεραπεία πιο αποτελεσματική“. Η εφημερίδα δημοσιεύει ιατρικά άρθρα συνήθως όταν επίκειται κάποια μεγάλη ανακάλυψη ή εφεύρεση στον ιατρικό χώρο, που πρόκειται να εκτινάξει την τιμή της μετοχής της σχετικής εταιρίας. Το δημοσίευμα προβάλλει την Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία Pyrexar Medical Inc, με τη σειρά μηχανημάτων συμβατικής τεχνολογίας BSD. Η Pyrexar κινεί και τις διαδικασίες στο FDA. Κυριότερη ανταγωνίστρια της Pyrexar Medical είναι η Γερμανο-ουγγρική Oncotherm, εφευρέτις της επαναστατικής τεχνολογίας της Ογκοθερμίας (Nanothermia). Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal: Τί προμηνύεται;

Τί λέει το δημοσίευμα;

Χημειοαντοχή

Πέρα από τις γενικές εισαγωγικές εξηγήσεις για τη φύση της θεραπείας του καρκίνου με υπερθερμία, το άρθρο αναφέρεται στην δυσκολία διείσδυσης των χημειοθεραπευτικών και στην χημειοαντοχή που παρατηρούνται κάποιες φορές, και στη λύση του προβλήματος με την προσθήκη υπερθερμίας.

Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Επίσης, αναφέρεται σε μια μικρή αλλά σημαντική Ευρωπαϊκή μελέτη σχτική με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και τη συμβολή της υπερθερμίας στη θεραπεία αυτών των δύσκολων περιπτώσεων, και συμπληρώνει με παράθεση των απόψεων ενός ουρολόγου ερευνητή από το Πανεπιστήμιο Duke, του Δρος Brant Inman, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων: “Αν μπορούμε να παρεμβαίνουμε θεραπευτικά νωρίτερα και με λιγότερη τοξικότητα, να σκοτώνουμε τους όγκους πριν μεγαλώσουν, και να προκαλούμε μεγαλύτερη αντίδραση του ανοσοποιητικού, τότε θα έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά ενδιαφέρον”.

Υπερθερμία και ανοσοδιέγερση

Σύμφωνα με την δρα Sharon Evans, ογκολόγο-ανοσολόγο από το Roswell Park Cancer Institute στο Buffalo της Νέας Υόρκης, ακόμη και η χρήση θερμικών χειρουργικών εργαλείων διεγείρει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από τις υποτροπές. Γίνεται επίσης αναφορά και στη χρήση υπερθερμίας μαζί με ανοσοθεραπεία, και πώς η άνοδος της θερμοκρασίας των ιστών σε επίπεδα πυρετού ενεργοποιεί όλων των ειδών τις ανοσολογικές αντιδράσεις. Και συμπληρώνει: “Το ενδιαφέρον είναι ότι η θερμική θεραπεία δεν ηταν απλά απευθείας καρκινοκτόνος, αλλά προκαλούσε ανοσολογική αντίδραση που έφερνε αποτέλεσμα ακόμη και έξω από τη θεραπευόμενη περιοχή”. Η Δρ Evans εννοεί εδώ το abscopal effect, στο οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας.

Η μεγάλη μετα-ανάλυση του Kadota Fund

Το περίεργο είναι ότι το εποικοδομητικό αυτό δημοσίευμα δεν αναφέρει καθόλου τα πορίσματα της μεγάλης μελέτης του Kadota Fund, που δημοσιεύτηκαν το 2004, και είναι πολύ πιο γενικά και περιεκτικά, διότι αναφέρονται σε πολλές ποιοτικές μελέτες φάσης ΙΙΙ, για πολλά είδη καρκίνου, και περιλαμβάνουν και τη συνέργεια με την ακτινοθεραπεία.

Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal: Τί προμηνύεται;
Στον πίνακα φαίνεται το πλεονέκτημα της προσθήκης υπερθερμίας στις συμβατικές θεραπείες, στα κυριότερα είδη καρκίνου

Η Υπερθερμία στη Wall Street Journal: Τί προμηνύεται;

 

 

Author: ONCOTHERMIA GR

Η ογκοθερμία είναι εξελιγμένη μορφή της κλασσικής θερμοθεραπείας, μιας από τις διαθέσιμες θεραπείες κατά του καρκίνου. Η ογκοθερμία συνδυάζεται με όλες τις άλλες θεραπείες, επαυξάνοντας το θεραπευτικό αποτέλεσμα και μειώνοντας τις επιπλοκές και παρενέργειες. Είναι ανώδυνη και δεν έχει δικές της παρενέργειες. Επιδιώκει την παράταση της ζωής, με καλή ποιότητα.