Καρκίνος ουροδόχου κύστης και Υπερθερμία

Καρκίνος ουροδόχου κύστης και Υπερθερμία

Καρκίνος ουροδόχου κύστης κααι ΥπερθερμίαΟ καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο 9ος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως, σύμφωνα με το World Cancer Research Fund. Με περισσότερες από 430,000 νέες περιπτώσεις ετησίως, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι 3 φορές συχνότερος στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που ακολουθούν, είναι δυνατόν η ανταπόκριση στη θεραπεία σε τοπικό επίπεδο να 3πλασιασθεί, και η 10ετής επιβίωση να υπερτριπλασιασθεί, αν η υπερθερμία εφαρμοστεί σωστά σε όλους τους ασθενείς.

Κλινικά αποτελέσματα όπως αυτά που παρουσιάζονται παρακάτω αποκαλύπτουν ότι η χημειοθεραπεία γίνεται πιο αποτελεσματική, όταν συνδυάζεται με Υπερθερμία. Η υπερθερμία θερμαίνει τον όγκο σε επίπεδο πυρετού, και αυτό ευαισθητοποιεί τα καρκινικά κύτταρα στην ακτινοβολία. Στις θερμοκρασίες επιπέδου πυρετού, τα φυσιολογικά κύτταρα είναι ανθεκτικά και ανανήφουν, όταν πεθάνουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ερευνητικά κλινικά στοιχεία

Καρκίνος ουροδόχου κύστης και Υπερθερμία: ΕπιβίωσηΕίδος όγκου και κατάσταση:

Επιφανειακός καρκίνος ουροδόχου κύστης, χωρίς μυϊκή διήθηση, σταδίου Ta & T1, Grade G1 – G3

Θεραπευτικό σχήμα:

Ενδοκυστική έγχυση μιτομυκίνης-C (MMC) μόνο, ή σε συνδυασμό με υπερθερμία, προεγχειρητικά ή μετεγχειρητικά. Σχήματα 8 εβδομάδων, ακολουθούμενα από 4 μηνιαίες συνεδρίες έγχυσης 20 mg MMC ενδοκυστικά μόνο, ή σε συνδυασμό με υπερθερμία στους 42 +/- 2 °C.


Κλινικά αποτελέσματα ως προεγχειρητική πλήρης υποχώρηση σε 52 ασθενείς (Colombo 1996):

  • χημειοθεραπεία MMC μόνο: 22 %
  • χημειοθεραπεία MMC + υπερθερμία: 66 %

Κλινικά αποτελέσματα για 10ετή μετεγχειρητική επιβίωση ελεύθερη νόσου σε 83 ασθενείς (πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη Colombo 2003 & 2010):

  • χημειοθεραπεία MMC μόνο: 15 %
  • χημειοθεραπεία MMC + υπερθερμία: 53 %

Οι παρακάτω επιστημονικοί φορείς υποστηρίζουν την ένδειξη εφαρμογής της υπερθερμίας στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης (αποδείξεις κατηγορίας Ib)

Βιβλιογραφικές αναφορές:

 

Πολέμα τον καρκίνο!

Become a Cancer FighterΗ υπερθερμία δεν είναι επεμβατική πράξη, δεν έχει παρενέργειες και επιπλοκές, και μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των άλλων θεραπειών στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία εκτιμά για τις ΗΠΑ και για το 2015:

  • Οτι θα παρουσιαστούν περίπου 74,000 νέες περιπτώσεις καρκίνου της ουροδόχου κύστης (περίπου 56,320 σε άνδρες και 17,680 σε γυναίκες)
  • Οτι περίπου 16,000 άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο της ουροδόχου κύστης (περίπου 11,510 άνδρες και 4,490 γυναίκες)
  • Τώρα γνωρίζεις ότι με βάση τις παραπάνω μελέτες η ανταπόκριση της νόσου στη θεραπεία, σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να καλλιτερέψει κατά 3 φορές, και η 10ετής επιβίωση να καλλιτερέψει 3.5 φορές, αν εφαρμοζόταν υπερθερμία

Πώς θα μπορούσες να σώσεις μια ζωή;

Μάθε για την ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ!

Μίλησε για την ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ!